Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Een uitvaart in Zwolle, wat is er mogelijk? Dag voor dag Advertentie en kaarten Bloemen Kisten Begraafplaatsen in Zwolle Crematorium Muziek Kinderen Vervoer
Diensten en producten Kerken in Zwolle Laatste levensfase Contact Nieuws

Dag voor dag

Dag 1 De laatste verzorging

Nadat de arts is geweest is kunt u een uitvaartondernemer inschakelen en kan de overledene verzorgd worden.
Het verzorgen van de overledene is een dierbaar intiem moment. Dat kan door de familie zelf worden gedaan of met ondersteuning van een zorgteam.  De verzorging kan ook in het geheel door een zorgteam worden gedaan. De opbaring kan op bed of in een kist. 
De overledene kan thuis blijven of overgebracht worden naar een uitvaartcentrum. 

Verschillende manieren van opbaren

  • Koelplaat
  • BioSac200
  • Thanatopraxie
  • Graszoden

Kaart en advertentie

De uitnodiging om afscheid te komen nemen kan worden opgesteld.  De gegevens die gebruikt zijn voor de kaart kunnen ook gebruikt worden voor de advertentie. Dit kan al op dag 1 maar mag ook op dag 2 als er iets meer rust is.
 

Dag 2 t/m 5 Voorbereiding van de afscheidsplechtigheid

Het samenstellen van de afscheidsplechtigheid zal zich vormen in deze dagen. Wie kan en wil de herinneringen delen en uitspreken? Welke muziekstukken ondersteunen de gesproken woorden? Is er iemand in de familie die mooi kan zingen of een instrument bespelen? Er kan een mooi gedicht worden voorgedragen of persoonlijke rituelen uitgevoerd. Keuzes maken over bloemen en de wijze van vervoer. Bijna alles is mogelijk en in ieder geval bespreekbaar.

Dag 5 of 6 De uitvaart

Op de dag van de uitvaart zal de uitvaartbegeleider er voor zorgen dat alles volgens afspraak verloopt.
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer in de regio Zwolle ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2024 Uitvaart Zwolle