Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Een uitvaart in Zwolle, wat is er mogelijk? Dag voor dag Diensten en producten Kerken in Zwolle Laatste levensfase Contact Nieuws
Geplaatst op 8 november 2019

Boekentip: Levensecht door Hettie Ophoff en Lidy van Veen

Levensecht
Als je weet dat je gaat
 
Het boek ligt in de winkel, het is af, een bijzonder project van Hettie, haar gezin en haar vriendin Lidy. Waardevol voor hen maar ook heel waardevol voor alle mensen die te maken krijgen met de diagnose kanker.
 
Ik leerde eerst de echtgenoot van Hettie kennen. Doordat ik uitvaarten begeleidde waar Jaap als predikant voorging in de afscheidsdienst. Hij vertelde dat Hettie ongeneeslijk ziek was. Haar blog waarin zij haar ervaringen deelde met familie en vrienden stuurde hij naar mij door. Ze was al maanden aan het schrijven, dus ik had wat in te halen. Hettie haar manier van schrijven was beeldend, aangrijpend, vol humor en recht voor zijn raap. Haar geloofsbeleving, vol verwachting over het beloofde land, is benijdenswaardig. In haar laatste fase heb ik ook kennisgemaakt met Hettie en mocht ik het gezin helpen bij het vormgeven van de uitvaart. Een liefdevol afscheid met heel veel lieve mensen die om hen heen stonden en nog steeds staan.
 
Donderdagavond 7 november was de boekpresentatie bij Waanders in de Broeren. Een betere locatie is niet denkbaar voor de lancering van dit mooie boek. Jaap, Lidy en de uitgever vertelde over de totstandkoming van het boek. Het eerste boek werd uitgereikt aan de oncoloog van Isala.
Het boek is te koop bij boekhandel Goedhart, Assendorperstraat 79 of te bestellen via bol.com.
 
 
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer in de regio Zwolle ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2024 Uitvaart Zwolle