Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Een uitvaart in Zwolle, wat is er mogelijk? Dag voor dag Diensten en producten Kerken in Zwolle Laatste levensfase Contact Nieuws
Geplaatst op 1 januari 2022

Nieuwe manier van opbaren

DE NIEUWE EN NATUURLIJKE MANIER VAN OPBAREN
In de uitvaartbranche zijn er altijd ontwikkelingen.  Een nieuw product dat sinds eind 2018 beschikbaar is zijn de filters van Bio Sac 200. Een hele nieuwe manier van opbaren. Met deze bijzondere manier is een koeling niet meer nodig. Er zijn geen ingewikkelde procedures voor nodig.

De zakjes met daarin een combinatie van actieve koolstof en geïmpregneerde klei absorberen de geuren en het vocht dat vrijkomt uit het lichaam. Vlak na het overlijden worden de zakjes op de buik geplaatst, daarna kan er gewoon verzorgd en gekleed worden. Het proces van ontbinding en bederf van het lichaam wordt hierdoor vertraagd. Door de werking van BIO SAC 200 kan het lichaam van de overledene 5 tot 10 dagen lang worden geconserveerd.

Bio Sac 200 is een milieuvriendelijke techniek omdat de verzadigde zakjes worden omgezet in meststof. De lichamen van overledenen waarop deze techniek is toegepast kunnen met zakjes en al zonder gevaar worden begraven of gecremeerd.

 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer in de regio Zwolle ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2024 Uitvaart Zwolle